לרוע המזל, צמח הקנאביס הושמץ במשך עשרות שנים במסגרת המלחמה בסמים שהוכרזה על ידי הממשל האמריקאי. כתוצאה מכך, חלקים מן הציבור עדיין נמצאים תחת הרושם ששימוש בקנאביס הינו מאפיין של מסוממים או נרקומנים.
לדברי ד"ר פרנקל, חלק גדול מן המרפאה שלו מורכב מבני עשרה שמובאים על ידי הוריהם לקבל טיפול. הוא מתאר את אוכלוסיית המטופלים שלו כאנשים רציניים שניסו טפולים אחרים ללא הטבה.
יש לזכור כי המצב החוקי בקליפורניה הוא כזה שאין צורך ללכת לרופא לשם רכישת קנאביס. הווה אומר המטופלים שמגיעים אליו ומשלמים קרוב לוודאי נזקקים ליעוץ רפואי ולא רק לרכישת סם.
ד"ר פרנקל שולל את התאוריה כי קנאביס מהווה כרטיס כניסה לעולם הסמים. מבחינתו המצב הינו דווקא הפוך. שימוש בקנאביס מוריד לעיתים קרובות שמוש בסמים בפרט נרקוטיים (איך קנאביס משפיע על המוח?)
לדברי דר פרנקל אחוז ניכר מן האוכלוסיה סבור כי THC יכול לגרום לסכיזופרניה. לדבריו אין זה נכון. לדעתו קנאביס יכול להרגיע חלק מן התסמינים (יש להדגיש כי לפי הנהלים בישראל אסור לתת לאנשים עם סכיזופרניה קנאביס ללא התיעצות עם פסיכיאטר ומעקב קפדני)
לדבריו טיפל עד היום ב 80 מטופלים עם סכיזופרניה. המטופלים מספרים כי חשו חרדה או תופעות נפשיות אחרות, והקנאביס הרגיע במידה מסוימת. יש לציין כי לדבריו ישנן נסיבות בהן עדיף לעשות שימוש ב- THC למרות הסיכון. הוא אומר כי אין זה נכון ש THC הינה מולקולה רעה, וכמו בכל תרופה, יש להשתמש במינון נכון ומתאים למטופל.
אחד המאפיינים של קנאביס, בעיקר בזני אינדיקה, הינו הנטייה של המטופל להיצמד לספה ולא לזוז. האם קנאביס גורם לעצלות? לדבריו לא, אולם אנשים עצלנים שמשתמשים בקנאביס, תהיה להם נטייה ליחס לקנאביס את העצלות שלהם.
התמכרות לקנאביס:
לדברי ד"ר פרנקל אין התמכרות פיזית לקנאביס, אולם אנשים שלוקחים קנאביס בשביל הסוטול נוטים לצרוך יותר ויותר כדי להגיע לאותה הרגשה. לתופעה זו הוא קורה הסתגלות. מבחינתו ההבדל בין הסתגלות להתמכרות הינו שבהתמכרות האדם מקדיש את כל כולו לחיפוש הסם (או ההתמכרות האחרת) בעוד שחייו נהרסים. לדבריו ברוב ההתוויות הרפואיות שאינן סוטול, צריכת הקנאביס יציבה או יורדת לאורך הזמן.
אני סבור, אומר ד"ר דרור רובינסון מומחה בקנאביס רפואי, כי קיימת התמכרות לקנאביס ויש סיכון לכך. זו אחת הסיבות שלעיתים קרובות אני מבקש מהמטופלים שלי חוות דעת של פסיכיאטר, בעיקר כדי לשלול קיום התמכרות.