קנאביס הינו ללא ספק אחד התכשירים המעניינים את עולם הרפואה כיום (על טיפול בקנאביס רפואי הקליקו כאן). אלפי מטופלים מרוצים תומכים בהצדקה הקלינית לשימוש בסם הקנאביס. עם זאת, אין להקל ראש בתופעות השליליות האפשריות ובראשן האטה של תפקודי מוח גבוהים כגון מצב הכרה, יכולת לחשב וכו'.
במאמר מעניין מספטמבר 2019 במגזין BRAIN מדווחים חוקרים קנדיים על ההשפעה של גמילה מקנאביס והפסקת השימוש בו, על תפקודי מוח של מטופלים הלוקים בטרשת נפוצה. טרשת נפוצה ידועה כי בנוסף לפגיעה המוטוריות ותחושתיות, המחלה נוטה גם לפגיעה מוחית גבוהה. מדובר במאמר קטן שסקר 40 מטופלים שהשתמשו במשך שנים בקנאביס לפחות 4 ימים בשבוע. לכל המטופלים היתה פגיעה קוגניטיבית מסוימת. מעקב אחרי הפסקת שמוש בסם נעשה על ידי בדיקות שתן.
לאחר הפסקה של שמוש בסם למשך חודש ימים חל שפור בקבוצה של הגמילה לעומת קבוצה שהמשיכה שמוש בסם בכל התפקודים הקוגנטיביים שנבדקו כולל יכולת חישוב, זיכרון קצר וארוך, תפישה תלת מימדית וכן מהירות חישוב. כדאי לציין עוד כי התפקוד בקבוצת משתמשי הקנאביס נותר שווה במשך חודש ימים של מעקב.
ניתן להסיק אם כן, שקנאביס גורם לפגיעה מסוימת בתפקודים מוחיים גבוהים. הפגיעה הינה אחידה וניתנת לתיקון על ידי הפסקת השימוש בקנאביס. כמובן, בכל מקרה של שימוש בסם הקנאביס, יש לשקול את הסיכון לעומת הסיכוי אומר ד"ר דרור רובינסון, מומחה בקנאביס רפואי. כלומר, יש בהחלט לשקול בחיוב טיפול בקנאביס רפואי בחולים אבל, יש להיות זהיר משימוש לא נחוץ בקנאביס באנשים בריאים.