מה תפקיד הפלבנואידים בצמח ובמזון באופן כללי?
פלבנואידים הינה קבוצת חומרים שיכולה לנטרל רדיקאלים חופשיים. רדיקאלים חופשיים אלו תוצרים של מטבוליזם בגוף אשר חסרים אלקטרון. עקב כך הם נוטים להיקשר למקומות שונים בתא.
הבעיה הינה שכאשר נוצר קשר כזה לעיתים קרובות נגרם נזק למרכיב של התא. המרכיבים של התא שהינם הכי פגיעים לנזק זה הינם RNA ו DNA . במקום זה נכנסים לפעולה נוגדי החמצון שהנפוצים בהם בצמח הקנאביס הינם הפלבנואידים.
הצמחים הטריים של קנאביס מכילים נוגדי חמצון פעילים שמסוגלים לנטרל את ההשפעות השליליות של רדיקלים חופשיים (השפעות בריאותיות של קנאביס – הקליקו לקריאה). בכך דומה צמח הקנאביס לצמחים רבים אחרים. מאידך כאשר אנו מדברים על צמח ישן שנחשף לחמצן באטמוספרה (אינו ארוז באריזת ואקום), הפלבנואידים עוברים חמצון.
במצב זה הפלבנואיד נקשר לאטומי חמצן ואיבד את יכולתו להגן בפני נזק של רדיקלים חופשיים.
הרדיקלים החופשיים עם החוסר של אלקטרון שלהם (מסומן באדום) ימשיכו לחפש אתר קשירה ויגרמו נזק לתאים.
לכן ישנה עדיפות ברורה לצמחים טריים על פני מיצויים ועיבודים שונים של צמח הקנאביס.
האם ישנה משמעות קלינית להיות הצמח ישן?
דר דייויד ברמן מקליפורניה סבור שכן. ד"ר ברמן היה המשתמש הגדול ביותר בקליפורניה של תרופה בשם מרינול. תרופה זו שהינה תזקיק של צמח הקנאביס המכיל THC נמצאה על ידו כפחות יעילה, יותר יקרה וכרוכה ביותר תופעות לואי מאשר קנאביס טרי.
אילו תופעות לוואי מופיעות כאשר מטפלים במיצוי של צמח שעבר עיבוד לעומת צמח טרי?
בעיקר בחילות, כאבי ראש, ריח לא טוב וטעם לא טוב בפה.
בעיה טורדנית נוספת הינה חוסר יעילות של הטיפול בתרופות כגון מרינול וסטיבקס לעומת צמח קנאביס טבעי.